Allemaal leuk en aardig en zeker toepasbaar als men er weet van heeft. Bibpersoneel zou het in elk geval moeten weten en liefst ook mee kunnen werken. Toch is het eerste vereiste van een catalogus om overzichtelijk te zijn en in eerste instantie weer te geven; is het te zoeken exemplaar in de bib ja of nee en zonee, waar wel?.
De aquabrowser van zoeken.bibliotheek.be vind ik een heel fijne browser. Zeker een voorbeeld waar men veel in kan terugvinden (ook al veel randinfo). Blij dat men hier de laatste nieuwigheden mee inbouwt. Onze leners hebben hier toch al kennis van. En zoals er gezegd wordt: Men krijgt op een moment zoveel info dat men niet meer weet waar men eigenlijk naar op zoek was (de tagcloud vind ik ook makkelijk).
Tags en recensies: Ik ben hier niet zo voor. Als eenieder tags, recensies gaat toekennen (goede en slechte) dan komt er een moment dat de meerwaarde een last gaat worden. Er zou een zekere mate van controle (maximum) ingebouwd moeten worden Ik vind wel dat goedgekozen tags zeker een meerwaarde vormen bij bepaalde zoekacties.
Worldcat; …samen in één gemeenschappelijke online catalogus maar nadeel geen enkele Vlaamse openbare bib is aangesloten. Vrij onoverzichtelijk.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Dag Josée, tagging krijgt waarde als er heel veel mensen heel veel tags toevoegen, vind ik. De 'slechte' worden er dan uitgefilterd (want in de minderheid). Tagging draait ook net niet rond 'goedgekozen', maar rond willekeur, zodat ook verrassende tags een weg kunnen vinden. De tijd zal ons nog veel over het nut van tags leren. Groetjes, Eva
BeantwoordenVerwijderen